Tuesday, August 05, 2008

Jom bawa Pak Lah ke BPR

Ahli-ahli UMNO yang sama-sama berjuang meyakinkan orang Melayu bahawa hanya UMNO sahaja yang boleh di percayai sebagai penyambung lidah orang Melayu selepas ditolak oleh orang Melayu selepas Peristiwa 13 Mei, akhirnya terpaksa membuat aduan BPR terhadap tingkah laku Abdullah Hj Ahmad, yang dahulu “Saya Perdana Menteri” tetapi hari ini “outgoing Prime Minister”


Aduan Polis dibuat berdasarkan satu aduan bertulis oleh seorang Ketua UMNO Bahagian di Selangor kepada pejabat Setiausaha Agong UMNO yang meminta Lembaga Disiplin mengambil tindakan ke atas salah laku Perdana Menteri yang membenarkan dirinya menggunakan wang pembayar cukai untuk tujuan mempengaruhi perwakilan UMNO mencalonkan dia lagi sebagai Presiden UMNO yang boleh dia kekal sebagai “Saya Masih Di sini” sebagai Perdana Menteri.


Veteran atau aktivis UMNO bukan semua ada keberanian, semenjak zaman Dr Mahathir Mohamad membawa ke zaman sekarang ahli UMNO tidak dia ajar kepada tekad perjuangan tetapi lebih banyak ahli UMNO dipandang oleh pemimpin UMNO di mana sahaja hanya sekadar seperti burung merpati, yang disediakan sarangnya dan diberikan makanan.


Ahli-ahli UMNO yang berkelakuan burung Merpati, dia tidak peduli apa, asalkan dia disediakan rumah atau ada sedikit habuan dari pemimpin atasnya yang memberi dia projek atau bisnes, parti UMNO nak lingkup dia tidak akan terasa apa-apa, begitu juga agamanya dan bangsanya malah kalau boleh dijual negeri pun, dia hendak jual, asalkan dia mendapat nikmat.


Itu sebab ahli-ahli UMNO tidak peduli dengan sikap pemimpin partinya yang mengikut kamus politiknya mengamalkan oligarki, dari bapak kepada anak, dari laki ke bini dan sebagainya, seolah-olah otak keluarga pemimpin ini sahaja yang boleh berjuang.


Tidak berapa lama lagi, kita akan menyaksikan Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri, orang yang kita tahu tidak sama sekali akan terasa atau bila memejamkan mata tidak merasakan bagaimana kelaparan akan berlaku jika rakyat tidak ada makanan. Kelaparan berpuasa tidak sama dengan kelaparan orang miskin, orang berpuasa sudah disiapkan juadahnya waktu berbuka, kelaparan orang miskin belum tentu ada yang boleh dimakan.


UMNO tidak menyedari bahawa sebilangan besar orang Melayu sudah tidak menerima isu perkauman yang dibawakan oleh UMNO, kemusnahan ketuanan Melayu terpinggir bukan kerana orang bukan Melayu tetapi oleh pemimpin UMNO sendiri.


Belum pernah ada orang Cina , India dan sebagai yang begitu berkuasa dalam negara ini. Tetapi bagaimana perkara-perkara ancaman kepada Melayu boleh berlaku. Ambil contoh kepada keputusan JPA-Jabatan Perkhidmatan Awam yang menambahkan kuota bukan Melayu dalam biasiswanya. Bila ditanya kepada Abdullah Hj Ahmad, dia sendiri pun tak tahu perubahan dasar itu. Bila JPA menjadi jabatan kerajaan yang bebas dari polisi kerajaan?


Maka terjeritlah orang yang berkepentingan seperti Badan Perpaduan Melayu, seolah-olah macam Adullah Hj Ahmad tidak bersalah, siapa mereka yang dalam Bertindak Badan Perpaduan Melayu, semuanya berkepentingan dengan perniagaan dan kedudukan. Mereka ini kelompok menjual bangsa Melayu.


Bukankah semua dasar kerajaan dibawa di dalam kabinet. Maka itu sebab orang Melayu kena bertanya dengan UMNO. Sampai bila hendak menjual orang Melayu demi kuasa dan kekayaan segelintir orang Melayu yang bernama masyarakat oligarki UMNO.


Bayangkan perangai Abdullah Hj Ahmad, seorang penagih arak tegar boleh menjadi Menteri, seorang yang meluluskan pembelian Bank di Indonesia kemudian dibatalkan oleh Bank Negera kepentingan keluarga Perdana Menteri boleh diangkat menjadi Menteri. Apa yang Amirsham buat di Maybank, berapa banyak orang Melayu yang sudah jadi ahli perniagaan atau berapa banyak eksekutif Melayu yang yang dilatih kemudian berpindah ke Bank lain seperti yang dilakukan oleh Allahyarham Bank Bumiputra dulu, di mana jika diperiksa dengan betul-betul, semua pegawai kanan Bank segalanya hasil produk Bank Bumiputra.


Aduan BPR kepada Abdullah Hj Ahmad perlu dibuat oleh setiap rakyat Melayu yang sayangkan bangsanya, kita tidak boleh terus menggalakkan budaya memperalatkan Islam oleh sesiapa pun seperti Abdullah Hj Ahmad ini dengan Islam Hadhari- Islam ada had dan ada harinya yang bakal mati tanpa nisan dalam bulan Jun 2010 setelah puluhan juta dibelanjakan.


Insya-Allahlah jika segalanya dapat dibuktikan akan, Abdullah Hj Ahmad mesti bersedia untuk turun naik mahkamah dalam beberapa kes rasuahnya termasuk yang terbaharu pembinaan rumah terbarunya di Australia yang mana kos pembinaan berjumlah AuD 5 juta dan kos kelengkapan dalaman AuD 6 juta. Sampai bila Abdullah Hj Ahmad hendak menipu dan mencuri duit Negara ini untuk kepentingan anak dan menantu? Perlulah hanya sekadar fikiran orang gaji seperti filem Ali Baba untuk membunuh 40 penyamun.


Sang Kelembai: Dua bulan tidak menulis, nak tengok perangai orang UMNO yang marah-marah tulis fasal Abdullah Hj Ahmad, bila tak menulis, tak pula dia nak tanya apa yang boleh dibantu untuk UMNO. Soalnya untuk nak dapat parut dan pekong UMNO pastikan UMNO tewas dalam PRU ke 13 dan manifestonya “Jom bawa Abdullah dan Najib ke BPR” jadikan dia macam Thaksin, Khaleda dan Soeharto.

No comments:

Kerajaan Tiga Beranak
Imam Besar Mahzab Islam Hadhari
Solidariti bersama bloggers Malaysia