Sunday, January 06, 2008

Khairy Jamalluddin Dan Eli Cohen

Isu Hindraf yang bertujuaan untuk menarik perhatian dua dalam satu, di mana yang matlamat pertamanya mahu menunjukkan “Saya Perdana Menteri” Abdullah Hj Ahmad bukan seorang Perdana Menteri yang tidur sebalik seorang yang tegas dan keduanya untuk meminta orang Melayu memberikan sokongan kepadanya mengalami kegagalan setelah mendapat tentangan dan ejekan dari orang bukan Melayu khasnya orang India, “master mind” yang merancang perkara ini tiba-tiba lenyap dan hilang.

Siapakah “master mind” nya. Jawapan sudah diketahui ramai bahawa dia adalah sebahagian orang dalam “Kerajaan Tiga Beranak” yang bernama Khairy Jamalluddin.

Inilah dia “biang keladi” yang boleh membawa negara ini rosak dan huru-hara jika taraf berfikir orang-orang Melayu dan juga warganegara bukan Melayu yang lain tidak tinggi dan kritikal dalam melihat isu ini. Sekiranya difikirkan secara mendalam dan membuat analisa terperinci mengenai situasi ini, akhirnya rakyat memandang isu Hindraf bukan satu yang lahir daripada kebangkitan sebalik dari perancangan.

Perancangan asalnya memanglah di rencana untuk menjadikan isu Hindraf sebagai titik tolak warganegara berbangsa Melayu sama ada yang dalam UMNO, orang Melayu atas pagar dan kalau boleh orang-orang Melayu dalam PAS-Parti Islam Se Malaysia memberikan sokongan kepada “Saya Perdana Menteri” Abdullah Hj Ahmad yang sedang menurun tangga populariti semenjak tiga tahun dia mengamalkan rasuah, kroni dan nepotisme.

Tetapi perancangan itu tidak menepati apa yang rancangan, bila mana orang India yang tak tahu apa-apa dalam Hindraf tidak melakukan apa-apa tindakan dalam masa perhimpunan seperti mengeluarkan kata-kata kesat kepada orang-orang Melayu dan bertambah aneh lagi, bila terdapat orang-orang India yang menggunakan jalan tikus di kampung baru ke Jalan Ampang, bila semua jalan ke pejabat Suruhanjaya Tinggi British ditutup tanpa diganggu oleh orang Melayu.

Harapan orang yang merancang ialah akan ada rusuhan kaum yang berlaku, itu sebab sejumlah 4 ribu anggota Polis ditempatkan di Kuala Lumpur pada 25hb November 2006 dan Polis juga digunakan untuk membuat panik dengan sekatan-sekatanya dan kemudian ditambah lagi dengan beberapa SMS hasutan yang dikirimkan kepada orang-orang Melayu. Di mana dijanjikan oleh Polis akan membuat siasatan siapa penyabarnya tetapi sehingga kini seperti kata setengah budak-budak Mat Rempit.. habuk pun tak daa, orang yang ditangkap atau di siasat oleh Polis.

Kedua tujuan orang yang hendak melahirkan suasana tegang dan menjadikan kambing hitam Hindraf ialah untuk memalukan atau menyingkirkan Samy Vellu sebagai Presiden MIC dan pemimpin orang India .

Kenapa Samy Vellu hendak disingkirkan? Itu satu soalan yang baik. Tun Dr Mahathir Mohamed sendiri pernah mengatakan dia tidak boleh membuang Samy Vellu berdasarkan andaian dia seorang perasuah. Inikan pula “Saya Perdana Menteri” Abdullah Hj Ahmad yang mana isu-isu rasuahnya dari jam bini yang berharga RM145 ribu membawalah kepada beberapa kepentingan anak dan dan menantunya dalam perniagaan di Malaysia dan sehingga hari ini anak menantunya tidak pernah disabitkan atas tuduhan salah laku dalam akta BAFIA-Bank anda Finance Industry Act dalam isu ICM LIBRA. Belum lagi termasuk pendedahan blog terhadap harta pembantunya yang bernama “Badak”tu.

Sebabnya ialah kerana satu-satunya menteri yang tidak mengikut arahan Khairy Jamalluddin ialah Samy Vellu sendiri dan sebab itulah satu anak syarikat perbadanan Menteri Kewangan diwujudkan untuk mengambil alih tugas-tugas kiraan anggaran pembinaan dan seterusnya menawarkan projek kerajaan khasnya projek-projek Polis dan syarikat itu dinamakan BLT-Pembinaan BLT Sdn Berhad.

Semua orang tahu bahawa kesemua projek BLT yang ditawarkan sama ada secara kontrak terbuka atau rundingan terus diterima oleh BLT dengan harga dua kali lipat dari harga asal. Jika BPR ada telor… pergilah siasat akan harga-harga kontrak yang ditawarkan dan kepada siapa ditawarkan. Kesimpulannya BLT hanya satu syarikat bagi menghalalkan wang kerajaan diberi kepada kroni.


Hari ini sudah hampir satu bulan Khairy Jamalludin sudah menghilang diri, malah waktu banjir pun dia tidak menjenguk mangsa-mangsa banjir dan kebiasaan nya kesempatan itulah yang digunakan oleh Khairy untuk menunjukkan yang dia dekat dengan rakyat dan waktu kematian sepupunya dia tidak ada, walhal di rumah sepupunya itulah tempat menjadi rumah persinggahan.

Pemuda yang bercadang hendak menjadi Perdana Menteri di bawah umur 40 tahun ini, sungguh bijak dengan cara penipuannya. Yang terbaharu dia sudah mula menyebarkan berita yang kononya dia tidak serumah lagi dengan bininya dan juga khabarnya dia sudah di marah oleh “Saya Perdana Menteri” Abdullah Hj Ahmad. Cara itu sudah dipanggil cara konvensional, sepatutnya carilah cara kontemporari yang lain jika hendak memainkan perasaan dan emosi untuk simpati dengannya. Jangan langsung percaya dengan khabar dan berita itu. Kerajaan Tiga Beranak masih lagi berkasih sayang.

Cara pemuda ini samalah dengan apa yang di buat oleh perisikan musuh seperti Mossad lakukan kepada Syria, yang merekrut seorang Yahudi bernama Eli Cohen alias Eliahu Cohen dan bertukar nama seakan Islam Kamel Amin Tsa’bet untuk menjadi Presiden Syria dalan pertengahan tahun 60an.

Jika Eli Cohen terpaksa dihantar ke Argentina dan bermesra dengan orang-orang Syria di sana, Pemuda ini pula lahir dan besar di luar negeri dan menamatkan pelajaran di Oxford yang terkenal melahirkan tokoh-tokoh yang berada di MI6-Perisikan Luar Negeri British dan MI5-Perisikan Dalam Negeri British, ia itu sama dengan Berkely Universiti di Amerika yang banyak melahirkan agen atau petugas untuk CIA-Central Inteligent Of America.

Eli Cohen menggunakan pengaruhnya sehingga dapat berkawan dengan seorang yang bernama Amin Al-Hafez kemudian menjadi General dan Presiden Syria. Pemuda ini pula menggunakan cara melanggar kereta seorang anak pembesar politik dan bakal menjadi Perdana Menteri. Hasil pelanggaran itu, maka konon bapa pemuda ini orang yang dikenal oleh pembesar politik, maka direstui perkahwinannya.


Semasa General Amin Al-Hafez berkuasa di Syria 1963-1965, Eli Cohen di belakang segala keputusan ketenteraan sehingga pernah dicadangkan untuk dilantik menjadi Timbalan Menteri Pertahanan. Samalah seperti pemuda ini yang bila bapak mentuanya menjadi “Saya Perdana Menteri” pemuda inilah orang yang paling berkuasa sebelum Timbalan Perdana Menteri dan pernah dikisahkan bagaimana fail-fail JPM-Jabatan Perdana Menteri di usung ke Seri Perdana-kediaman rasmi Perdana Menteri. Walau pun Perdana Menteri berada di luar negeri dan yang pelik kisah selanjut nya fail-fail itu keluar dengan mendapat keputusan apa-apa perkara yang memerlukan keputusan Perdana Menteri.

Mungkin di Syria ada hikmahnya apabila dia berperang dengan Israel, bila mana serangan-serangan Israel tepat ke sasaran Syria, sehingga menyebabkan perisikan Syria terpaksa mengesan siapakah orang dalam menjadi talam dua muka.

Akhirnya untuk mengesannya dicadangkan dimatikan kesemua frekuensi radio termasuk tiada siaran radio, televisyen dan telefon seluruh Syria dan telah didapati bahawa ada satu isyarat atau signal yang kuat dan bila dikesan datang dari rumah Eli Cohen, akhirnya serangan di rumah itu telah mendapati bahawa maklumat rahsia dan sulit Syria berada dalam tangannya.

Bagaimana pun keberhasilan perisikan Syria membongkar skandal pengintipan dan pengkhianat itu ialah dengan terlebih dahulu menggulingkan Jeneral Amin Al Hafez kawan rapat Eli Cohen.


Begitulah senario pemuda ini, seperti yang berlaku dengan Eli Cohen, pemuda ini juga sedang menyiapkan diri sama seperti Eli Cohen yang sudah hampir dipilih menjadi ketua menguasai Parti Baith dan seterusnya menjadi Presiden di Syria.

Maka hari ini, segalanya tidak terbongkar, kita tidak boleh mengharapkan pasukan perisik kita berkhidmat bagi kepentingan negara dan Yang Di Pertuan Agong, mereka di zaman bawah kawalan Abdullah Hj Ahmad lebih banyak berfungsi untuk dwifungsi ia itu untuk kepentingan orang politik kononya atas nama ketuanan Melayu, seperti mana juga isu Hindraf yang di manipulasi sehingga mengatakan Hindraf terlibat dengan LTTE di Sri Langka bagi membangkitkan kemarahan orang Melayu.

Jika Eli Cohen dan General Amin Al Hafez kedua mereka mati digantung, tetapi kita di Malaysia tidak akan melakukan sedemikian, di samping perancangan pemuda ini, perancangan tuhan adalah yang lebih baik. Walau pun dengan beruk-beruk Pemuda UMNO yang tidak berfikir panjang mereka akan tetap memilih dia menjadi Ketua Pemuda dan “Saya Perdana Menteri” yang juga bapak mentuanya akan meletakan dia bertanding di Parlimen dan dilantik menjadi Menteri yang berkuasa.

Tuhan telah memberikan perancangan tersebut, maka jangan lah kita tidak mengambil peluang dengan pertolongan tuhan ini. Bila mana DVD lucah sekarang sedang di siasat siapa pengedarnya, kita mesti berfikir panjang atas andaian tersebarnya DVD itu kerana kepentingan politik dan masalah dalaman MCA, sebaliknya kita melihat keputusan Chua Soi Lek satu masa dulu akan usahanya untuk tidak membenarkan iklan rokok dan juga iklan makan segera dan ringan. Siapakah yang akan menanggung kesan jika tindakan dan keputusan itu dibuat?

Maka bagi menyelamatkan negara ini hanya satu cara sahaja, beramai-ramai undi parti bukan Barisan Nasional, pastikan BN kalah dan kerajaan baru wujud untuk membolehkan di adakan satu Suruhanjaya Kerajaan Bersih, dan di sana kelak kita akan menyaksikan penyelewengan, rasuah Abdullah Hj Ahmad.

Sang Kelembai: Orang Melayu marah dengan Yahudi, Khir Toyo dan Shafie Afdal yang benarkan TESCO wujud di mana-mana. Abdullah Hj Ahmad gabungkan Sime Darby/Guthrie/Golden Hope jadi Synergy dan semua orang tahu mereka punya ladang kelapa sawit yang besar, tapi sekarang minyak makan sudah tidak ada dalam pasaran. Maka berjenakalah kita bahawa Synergy sorokkan minyak kerana nak naikkan harga supaya boleh bayar RM500 juta komisen kepada adik Najib Tun Razak kerana khidmat konsultan gabungan itu.


6 comments:

Anonymous said...

Isu mengenai Sex Selamat. Kalau pakai kondom sahaja belum mencukupi atau selamat. Sebaliknya pastikan ada memakai topeng muka. baru betul-betul selamat. Pesanana dari 'dr chua'.

labulabi

Anonymous said...

Kalau kita baca novel tentang modus operandi mossad,salah satu daripada teknik untuk memikat target adalah dengan melanggar bumper kereta.
Dan agen perisik ini tidak suka berkerja tetap @ statik walaupun berkelayakan,tetapi lebih suka bekerja sebagai wartawan samada dimedia elektronik atau akhbar. Dengan cara ini mereka boleh mendekati target atau pembesar tanpa susah-payah.
Dan kebanyakkan agen perisik direcruit di University ternama di British dan US..dan ada yang mempunyai potensi diberi laluan mudah untuk masuk ke Universiti tersebut oleh negara tertentu.
Kes yang terkenal pada tahun 50an adalah Cambridge Five.

Monkey Code said...

Tepat sekali Sang Kelembai apa yang anda utarakan..KJ Monyek (double agent) ni memang beperanan penting dalam agenda konspirasi Freemason 'New Age' dalam menghancurkan kebangkitan islam di Malaysia ini. Anak didikkan M16/15 ini ada lah 'Bala Besar' yang akan mejahanam kan negara kita ini. Kita kena cari jalan supaya ketua monyet ini di musnahkan. Monyet ini ada lah 'dajjal' yang di hantarkan ke sini (Malaysia) oleh 'Knights Templer' untuk melaksanakan ‘Blue Print- Grand Design” mereka.:-

'What unites the Templers is their daily wish to work for the Kingdom of God on Earth'.

Buat masa ini hanya Kuda Kepang, Sang Kelembai dan RPK saja yang percaya sebenarnya ada agenda konspirasi 'under ground covert' yang tengah dan sedang berlaku atau berjalan di Malaysia ini. Kebanyakan daripada kita ini adalah terlalu naive (lurus bendul) dan straight forward mindset.

monkeycode said...

Tepat sekali Sang Kelembai apa yang anda utarakan..KJ Monyek (double agent) ni memang beperanan penting dalam agenda konspirasi Freemason 'New Age' dalam menghancurkan kebangkitan islam di Malaysia ini. Anak didikkan M16/15 ini ada lah 'Bala Besar' yang akan mejahanam kan negara kita ini. Kita kena cari jalan supaya ketua monyet ini di musnahkan. Monyet ini ada lah 'dajjal' yang di hantarkan ke sini (Malaysia) oleh 'Knights Templer' untuk melaksanakan ‘Blue Print- Grand Design” mereka.:-

'What unites the Templers is their daily wish to work for the Kingdom of God on Earth'.

Buat masa ini hanya Kuda Kepang, Sang Kelembai dan RPK saja yang percaya sebenarnya ada agenda konspirasi 'under ground covert' yang tengah dan sedang berlaku atau berjalan di Malaysia ini. Kebanyakan daripada kita ini adalah terlalu naive (lurus bendul) dan straight forward mindset.

Anonymous said...

Hari ini pertama kali saya melayari blog Sang kelembai dan kagum dengan cara penulisan dan analisis saudara.

Ramai saudara kita yang terlepas pandang dengan hal2 yang sedemikian kerana keadaan hidup yang terlalu menekan. Sehari 2 majoriti masayarakat terpaksa memikirkan survival diri sendiri atas desakan hidup, bebanan hutang, masalah sosial, kenaikan harga barang dan perkhidmatan.

Sememangnya situasi inilah yang diimpikan2 oleh segelintir pihak kerana rakyat tidak punya masa untuk memikirkan masa depan negara dan kepentingan masyarakat.

Saya yang kini berkhidmat di Dubai sangat cemburu dengan kemakmuran, dan kadar jenayah yang rendah. Berjalan di Dubai dengan cash di poket USD10k pun tidak perlu risau. Tidak ada saya terbaca kes2 penculikan kanak2, pembunuhan kejam atau rompakan kedai emas seperti di Malaysia yang seperti tiada penghujung.

Saya bersyukur kerana Malaysia punya mereka2 yang mampu berfikir dan memperingatkan masyarakat tentang bahaya2 yang mendatang dalam keadaan kita alpa.

Husin Lempoyang said...

Hoi Kod Monyet

Kita dah sindir dalam posting Disember 15hb, 2007 dan November 30 hb, 2007 lagi lah!

Blog Anti Khairy tulis srries dari Disember 4hb.

Mohd Sayuti Omar dah tulis dalam blog Tinta Merak dari November 22hb sebelum berlaku lagi.

Aisay brader jangan puji yang selebriti famous saja lah! Kecik hati husin ... jual kamu kang?!

Kerajaan Tiga Beranak
Imam Besar Mahzab Islam Hadhari
Solidariti bersama bloggers Malaysia